• Svenska

Om utlandet Jordanien

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering covid-19

Covid-19 sprids för närvarande i hela det jordanska samhället. Den senaste statistiken kan hittas här på det jordanska hälsoministeriets hemsida. För mer information kan en även ringa 111 från jordanska telefoner.

Särskilda inresebestämmelser

Från 1 mars 2022 gäller nya inresebestämmelser. Alla resenärer, både vaccinerade och icke-vaccinerade behöver fylla i detta formulär för att få resa in i Jordanien. PCR-test kommer inte längre att krävas för inresa i Jordanien. Reglerna kan komma att ändras med kort varsel och kan också vara olika från flygbolag till flygbolag. Läs på vad som gäller för ditt flygbolag och följ jordanska regler här

UD:s avrådan för icke-nödvändiga resor till Jordanien hävdes 8 juli 2021. UD avråder ej längre för resor till Jordanien. 

Lokala restriktioner

Munskydd är ett krav för att besöka butiker, institutioner och allmänna platser. Ibland måste besökare även bära plasthandskar. För att besöka köpcentrum, hotell och restauranger samt en rad andra platser krävs ett så kallat vaccinpass. Utöver dessa restriktioner är ett flertal undantagslagar i kraft och ambassaden råder svenska medborgare att aktivt följa med i nyhetsrapporteringen. Regler och restriktioner ändras med jämna mellanrum.

Råd till svenska resenärer

Var påläst och följ lokala myndigheters anvisningar och restriktioner i landet. Följ även Folkhälsomyndighetens allmänna råd även utomlands för att undvika smittspridning bland annat:

• Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
• Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
• Undvik att delta i större sociala sammanhang.

Om man får covid-19 symptom utomlands ska man inte resa hem förrän man är frisk, följa lokala anvisningar för när man betraktas som frisk och söka vård på plats vid behov.

Resenärer bör alltid vara försäkrade, resa med marginaler och vara beredda på att kunna hantera snabba förändringar, förseningar och extra kostnader. Ladda ner appen UD Resklar och anmäl dig gärna på svensklistan.

Senast uppdaterad 01 mar 2022, 12.36