• Svenska

Om utlandet Förenade arabemiraten

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering covid-19

Smittspridningen i Förenade Arabemiraten ligger på en stabil nivå och en överväldigande majoritet av landets berättigade befolkning är fullt vaccinerade. För information om vaccinering eller för att boka tid, klicka här.

För mer information gällande covid-19-situationen i Förenade Arabemiraten, klicka här eller besök WHO:s hemsida. 

För information om covidbevis giltighet läs mer hos E-hälsomyndigheten.

Särskilda inresebestämmelser

Förenade Arabemiraten är öppet för turister och personer med uppehållstillstånd i landet men båda kategorierna resenärer måste följa särskilda covid-19 säkerhetsåtgärder.

Beroende på från vilket land man reser in från till Förenade Arabemiraten, och om man är vaccinerad eller inte, föreligger olika inresebestämmelser. För mer information gällande inresa till Abu Dhabi, Dubai och Sharjah läs mer på följande officiella sidor:

U.ae

Visit Abu Dhabi

Visit Dubai

Lokala restriktioner

Det är obligatoriskt att bära munskydd på offentliga platser inomhus. Det är valfritt att bära munskydd utomhus. Butiker, restauranger och kollektivtrafik fungerar i stort sett normalt i Förenade Arabemiraten. För mer information: The Official Portal of the UAE Government

FAE har infört en applikation (Al Hosn) som krävs för att ta sig in på köpcentrum, restauranger mm i framför allt Abu Dhabi. Det går att läsa mer om det här.

Samt även på Protecting yourself protects your community (alhosnapp.ae).

Råd till svenska resenärer

Var påläst och följ lokala myndigheters anvisningar och restriktioner i landet och följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd även utomlands för att undvika smittspridning bland annat

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafik.
  • Undvik att delta i större sociala sammanhang.

Om man får covid-19 symptom utomlands ska man inte resa hem förrän man är frisk, följa lokala anvisningar för när man betraktas som frisk och söka vård på plats vid behov.

Resenärer bör alltid vara försäkrade, resa med marginaler och vara beredda på att kunna hantera snabba förändringar, förseningar och extra kostnader. Ladda ner appen UD Resklar och anmäl gärna på svensklistan 

Senast uppdaterad 08 sep 2022, 15.05