Om utlandet Chile

Pass och id-handling

Svensk medborgare som är bosatt eller på besök i Chile kan ansöka om ett nytt ordinarie pass, provisoriskt pass eller id-kort på svenska ambassaden i Santiago som också är en passmyndighet.

Se samlad information om pass och nationellt ID-kort på polisens hemsida.

Ansöka om pass på ambassaden

Behöver du ansöka om eller förnya ditt pass i Chile kan du boka tid vid ambassaden i Santiago som också är en passmyndighet. Konsulatet i Valparaíso har ingen pass-station och kan därför inte ta emot passansökan.

⚠️ Ambassaden har väntetid för att få en tid för passansökan. Var ute i god tid för att söka pass inför resa.

Läs mer och välj passalternativ i menyn nedan.

Passets giltighetstid

  • Pass och nationellt id-kort gäller i fem år.
  • Pass för barn under 12 år gäller i tre år.
  • Provisoriskt pass utfärdas för en specifik resa och gäller för den tid och giltighetsområde sökande har behov för. Detta ska kunna styrkas vid ansökningstillfället. Längsta giltighetstid är sju månader.

Krav på passets giltighetstid

Det går bra att vistas i Chile och åka tillbaka till Sverige så länge passet är giltigt under hela vistelsen.

Ska du resa till eller genom något annat land bör du ta redo på om landet har speciella regler vad gäller passets giltighet. Vissa länder kräver att passet ska vara giltigt en viss tid efter hemresan, sex månader är inte ovanligt. Kontakta landets ambassad eller din researrangör för mer information. Observera att olika krav kan gälla i transitlandet och i landet som är din slutdestination.

Antalet pass du kan kvittera ut

Du beviljas högst tre vanliga pass under en femårsperiod. När du ansöker om ditt fjärde pass inom samma period beviljas inte din ansökan, om du inte kan visa att du har särskilda skäl för att ytterligare pass ska utfärdas.