• Svenska

Om utlandet Bulgarien

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering covid-19

 Spridningen av covid-19 är fortfarande omfattande. För uppdaterad information se https://reopen.europa.eu/en/map/BGR/5001

Särskilda inresebestämmelser

Från och med den 27 augusti hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Bulgarien. Se mer information här

En rad restriktioner har införts för att minska smittspridningen av det nya Corona-viruset. Från och med den 29 januari kräver Bulgarien uppvisande av negativt PCR-test som inte är äldre än 72 timmar för inresa i landet. Det gäller också för medborgare i ett EU-land och personer med uppehållstillstånd i ett EU-land.

Lokala restriktioner

Lokala regler och föreskrifter finns. De är svåra att överblicka och kan förändras med kort varsel. Ambassaden förmedlar här den information vi känner till. Förändringar kan komma att ske med kort framförhållning så för senaste information, kontakta Bulgariens ambassad i Stockholm. Det finns också en officiell hemsida (dock endast på bulgariska) https://coronavirus.bg/.

Råd till svenska resenärer

Svenska resenärer uppmanas följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar samt vara beredda på förseningar på grund av att lokala myndigheter kan vidta spridningsreducerande åtgärder med kort varsel. Detta kan inkludera lokala och regionala transportbegränsningar men kan även påverka tillgänglighet till offentliga platser och institutioner.

Lokala nyheter på engelska: www.novinite.com och www.SofiaGlobe.com 

Folkhälsomyndigheten är ansvarig myndighet i Sverige för frågor kring smittspridning. Folkhälsomyndigheten följer utvecklingen kontinuerligt och uppdaterar sin webbsida löpande. Har du frågor om hälsoråd, smittvägar och råd vid hemkomst kan du läsa mer här: 

Aktuella utbrott - Coronavirus

Internationell information WHO

Europeiska smittskyddsmyndigheten

 

Frågor och svar om nytt coronavirus 

Sjukvård i Bulgarien

Senast uppdaterad 27 jan 2021, 11.55