• Svenska

Om utlandet Brasilien

Covid-19 lägesbild och reseinformation i Brasilien

Här hittar du ambassadens information om vad som gäller i samband med Coronaviruset i Brasilien.

 

 

Lägesuppdatering covid-19

Information om det aktuella smittläget återfinns på WHO:s hemsida

Resenärer uppmanas följa lokala myndigheters anvisningar. Information publiceras löpande på brasilianska hälsoministeriets hemsida och kan ändras med kort varsel.

Allmänna råd till svenska resenärer

Var påläst. Följ lokala myndigheters anvisningar och restriktioner i landet och följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd även utomlands för att undvika smittspridning.

Resenärer bör alltid vara försäkrade, resa med marginaler och vara beredda på att kunna hantera snabba förändringar, förseningar och extra kostnader. Ladda ner appen UD Resklar och anmäl dig gärna på svensklistan.

Särskilda inresebestämmelser

Kraven för att resa in i Brasilien finns i Portaria 678: (Portaria n°678, 2022-09-12). (Endast på portugisiska) eller på brasiliens generalkonsulats hemsida i London (engelska)

Du rekommenderas att före din resa till Brasilien att kontakta en brasiliansk ambassad, till exempel brasilianska ambassaden i Stockholm eller brasilianska hälsomyndigheten Anvisa för detaljerad information om aktuella inresebestämmelser.

Det kan även vara bra att kontakta aktuellt flygbolag om de har särskilda bestämmelser.

Observera att inresebestämmelserna kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om inresereglerna vid tidpunkten för sin resa. 

Senast uppdaterad 26 sep 2022, 15.41