• Svenska

Om utlandet Argentina

Överföring från anhörig eller vän

Pengar från Sverige kan överföras genom mobiltjänsten Swish eller om du är i behov av kontanter via till exempel Western Union eller MoneyGram.

Western Union

Det går att skicka pengar från Sverige online genom Western Unions hemsida eller app. Överföringen sker med hjälp av kreditkort eller banköverföring och pengarna hämtas sedan ut i kontanter på Western Unions kontor i Argentina. Det går även att göra överföringen personligen från ett av Western Unions kontor.

Tel. i Sverige 020 – 202 084
Western Unions Hemsida 

För att hämta ut pengarna behöver du uppsöka ett Western Union-kontor i Buenos Aires och uppvisa giltig legitimation. Om du även har blivit av med ditt pass kan överföringen göras till en vän med pass som hämtar ut pengarna åt dig. 

Här finns information om att ta emot pengar i Argentina samt en lista på kontor.  

MoneyGram

MoneyGram erbjuder även överföringstjänster online genom sin hemsida och app. Det finns även möjlighet att be en anhörig eller vän uppsöka ett ombud i Sverige.

MoneyGrams hemsida

För att hämta ut pengarna behöver du uppsöka ett MoneyGram-kontor i Buenos Aires och uppvisa giltig legitimation. Om du även har blivit av med ditt pass kan överföringen göras till en vän med pass som hämtar ut pengarna åt dig. 

Här finns information om att ta emot pengar i Argentina samt en lista på kontor.