Om utlandet Argentina

Provisoriskt pass på ambassaden

Om du har förlorat ditt pass eller om du har en nära förestående resa och behöver ett nytt pass kan du ansöka om ett provisoriskt pass som är giltigt för en resa. Det provisoriska passet utfärdas direkt vid ansökningstillfället.

Ordinarie pass spärras alltid vid utfärdande av provisoriskt pass

FÖLJANDE KRÄVS VID ANSÖKAN OM PROVISORISKT PASS

  • Personlig inställelse
  • 2 passfoton som är högst 6 månader gamla
  • Polisrapport om passet är stulet
  • Giltig fotolegitimation
  • Information om resplan
  • För personer under 18 år krävs samtliga vårdnadshavares medgivande

TIDSBOKNING

Om du behöver ett provisoriskt pass för en nära förestående resa, vänligen kontakta ambassaden genom att maila ambassaden.buenos-aires@gov.se.

AVGIFT

Avgiften för det provisoriska passet är motsvarande 1800 SEK och betalas kontant i argentinska pesos. Gällande avgifter hittar du här

OM PROVISORISKA PASS

Provisoriska pass som utfärdas av en ambassad är i A4-format och utfärdas främst för en enkel resa hem till Sverige men kan i vissa fall utfärdas för en specifik resa till annat land och tur och retur. Resan ska vara nära förestående. Det provisoriska passet har en giltighetstid beroende på resans längd och som längst 7 månader. Du bör ange längden på resan samt visa upp flygbiljett alternativt bokning.

Du måste själv kontrollera om landet du ska besöka godtar svenskt provisoriskt pass i A4-format. Uppgifterna får du lättast genom att kontakta respektive lands ambassad eller resebyrå.