Meny
  • Svenska

Sverige & Jordan

Uppehållstillståndskort

Sedan den 20 maj 2011 utfärdas uppehållstillståndskort (UT-kort) som bevis på att en person har beviljats uppehålls- och arbetstillstånd. Korten ersätter tillståndsmärkena för uppehållstillstånd och håller samma säkerhetsstandard som passhandlingar.

UT-korten är av samma format som vanliga bankkort och har ett chip med innehavarens biometri i form av ett foto, avtryck av två fingrar och signatur. Varje kort har rubriken UPPEHÅLLSTILLSTÅND. Korten är giltiga i högst fem år.

För mer information om UT-kort gå in på Migrationsverkets hemsida www.migrationsverket.se.

När du ansöker om uppehållstillstånd på Sveriges ambassad i Amman tas normalt foto, fingeravtryck och signatur i samband med att ansökan lämnas in och utredning görs. Har du ansökt om uppehållstillstånd elektroniskt tas foto, fingeravtryck och signatur i samband med att du besöker ambassaden för att presentera ansökningshandlingarna i original och genomgå en utredning.

Huvudregeln är att uppehållstillståndet vara klart och UT-kortet upphämtat före inresa till Sverige.

För att veta om ditt UT-kort har kommit fram, vänligen se kontaktinformation.

Om det är framme kan du hämta upp ditt UT-kort personligen. Har du ett ombud kan även denne hämta upp ditt UT-kort och leverera till dig. Använd gärna en kopia av fullmakten (Power of attorney) som du hittar under dokument nedan.

Senast uppdaterad 04 mar 2018, 17.20