Meny
  • Svenska

Sverige & Jordan

Dokument som krävs

Ska du ansöka om arbetstillstånd behöver du vanligtvis bifoga dokumenten nedan. Särskilda regler och blanketter kan gälla vissa yrken.

Kontrollera på Migrationsverkets webbplats.

Migrationsverkets webbplats

Gör du en webbansökan bifogar du dokumenten elektroniskt. Ansöker du på en pappersblankett ska du ta med dig alla dokument till ambassaden tillsammans med den ifyllda blanketten.

Blanketterna ska fyllas i på engelska. Handlingar som utfärdats av myndigheterna i ditt hemland ska lämnas in tillsammans med en översättning till engelska av en auktoriserad översättare.

Du behöver:

  • om du inte gör en webbansökan - en ansökningsblankett. Det finns olika blanketter för olika typer av arbetstillstånd (se länk till höger)
  • kopior av de sidor i ditt pass som visar personuppgifter, giltighetstid och om du har tillstånd att bo i andra länder än ditt hemland
  • passfoto i färg med vit bakgrund
  • anställningserbjudandet, ett fackligt yttrande och andra eventuella dokument du fått från din arbetsgivare.

 

Medföljande familj

Om din familj ska följa med dig till Sverige kan du ansöka för dem i din egen webbansökan.

Om du använder en pappersblankett, eller om familjen ansöker vid ett senare tillfälle, ska familjemedlemmar använda blanketten Ansökan om tillstånd för familjemedlemmar till arbetstagare, gästforskare, idrottsutövare och egna företagare, nr 133011.

Kontrollera på Migrationsverkets webbplats vilka dokument du behöver bifoga för din familj.

Migrationsverkets webbplats

 

Senast uppdaterad 04 mar 2018, 17.08