Java e kulturës suedeze

12 Sht 2022, 10.00 e paradites

Java e kulturës suedeze është nga data 12 deri më 18 Shtator 2022

Dizajni dhe qëndrueshmëria:

  • Më 12 Shtator, në Destil, ekspozita për dizajnin dhe qëndrueshmërinë suedeze e krijuar nga dizajnuesit e rinj suedezë.

Muzika:

  • Koncert i grupit suedez ABBA Tribute Band. Një natë vetëm me muzikë, e performuar live nga banda suedeze. Dhe për publikun shqipter nje përshëndetje drejtpërdrejt nga Suedia e Björn Ulvaeus anëtar i grupit ABBA. Blloku, më 15 shtator, falas.

  • Çaste Muzikore Suedeze, përfshin një ekspoze të arsyeve për këtë histori suksesi, si edhe momente kyçe nga historia e muzikës suedeze. Ekspozita gjithashtu shfaq risitë suedeze që kanë transformuar mënyrën se si ne e dëgjojmë, e shpërndajmë dhe e prodhojmë muzikën. Me 12 shtator në Destil.

Filmi:                 

  • Një person mund të sjellë ndryshimin. Netët e filmit suedez 16, 17 dhe 18 shtator në Kinema Millennium. Me 16 shtator ora 18.30 ceremonia e hapjes Netët e Filmit Suedez me pjesmarrjen e regjisores suedeze te fimlt "Kori" Amanda Pesikan, producentit Piodor Gustavsson dhe pjesmarres nga industria shpiptare e filmit.

Art:

  • Hapja e Ekspozitës së Kuratorit suedez Mat Jansson dhe e Shkollës shqiptare të Arteve, 15 shtator deri më 5 tetor.

Picture1.jpgPhoto: Anna Sigge

Eva Hild 3 Wärenstam.jpg

Photo: Anna Sigge


astrakan-music_and_arts_schools-7477.jpg
Astrakan music and arts schoolsmarie_ullnert-street_art-7947.jpg
Marie Ullnert street art


sofia_sabel-movie_theatre-4672.jpg
Sofia Sabel movie theatre