Levnadsintyg i år

15 sept. 2021

Pensionsmyndigheten behöver som vanligt få in levnadsintyg från pensionstagare för att kunna betala ut pension. Här hittar du några råd om vad du kan tänka på gällande levnadsintyg i år.

Viktiga datum

Levnadsintygen skickades ut via post till boende i Argentina, Uruguay och Paraguay den 25 augusti. Du bör ha inkommit med ditt påskrivna levnadsintyg till Pensionsmyndigheten innan december.

Blankett

Tänk på att postgången kan påverkas av pågående pandemi. Om du inte har fått blanketten på posten eller inte vill vänta kan du skriva ut den själv här: Levnadsintyg

Underskrift

Det finns flera godkända institutioner och myndigheter som kan skriva under och stämpla intyget. Du hittar en lista här. Välj den myndighet som passar bäst under rådande omständigheter. Ambassaden och konsulaten kan tyvärr inte göra hembesök.

Besök på ambassaden i virustider

På ambassaden hjälper vi dig som vanligt men uppmanar till extra försiktighet. För att minska risken för smittspridning ber vi de personer som vill komma till ambassaden för att få sitt levnadsintyg underskrivet att boka tid på förhand. Tidsbokning sker genom formuläret här eller på telefon under ambassadens telefontid.

Skicka in blanketten

Eftersom postgången kan påverkas av pågående pandemi kan det vara säkrast att skicka in blanketten elektroniskt. Du kan antingen göra det via Pensionsmyndighetens hemsida eller via e-post till international@pensionsmyndigheten.se.

Mer information om levnadsintyg

Levnadsintyg i Argentina

Levnadsintyg i Paraguay

Levnadsintyg i Uruguay

Dernière mise à jour 15 sept. 2021, 10.06