Menu

La Embajada de Suecia busca Oficial de Migración

17 dic. 2019

La Embajada ofrece un puesto como Oficial de Migración a tiempo completo (39.5 horas / semana). La persona tiene un rol clave para las tareas de migración y contribuye además con las tareas generales de la Embajada.

 

Sveriges ambassad söker migrationshandläggare

Vi söker en lokalanställd migrationshandläggare för en heltidstjänst (39,5 tim/vecka). Befattningshavaren har en nyckelroll för ambassadens migrationsrelaterade verksamhet och bidrar till ambassadens övergripande uppgifter.

 

Vid Sveriges ambassad och residens i Santiago de Chile arbetar idag fjorton personer. Kontoret ligger på Av. Nueva Providencia 2353 nära tunnelbanestationen Los Leones. Ambassadens uppgift är att representera Sverige i Chile och främja svenska intressen. För mer information om ambassadens verksamhet, besök vår webbplats: http://www.embajadasuecia.cl

Tjänstebeskrivning

Vi söker en lokalanställd migrationshandläggare för en heltidstjänst (39,5 tim/vecka). Befattningshavaren har en nyckelroll för ambassadens migrationsrelaterade verksamhet och har till huvuduppgifter att:

  • Utreda, handlägga och fatta beslut i migrationsärenden.
  • Genomföra intervjuer med personer som ansöker om visum och uppehållstillstånd.
  • Besvara migrationsrelaterade förfrågningar från allmänhet och myndigheter.
  • Bidra till ambassadens breda konsulära verksamhet.

Befattningshavaren har andrahandsansvar för den konsulära handläggaren och bidrar vid behov i receptionen. Ambassaden är en liten arbetsplats och befattningshavaren förväntas även delta i andra förekommande arbetsuppgifter.

 

Din bakgrund

Vi söker dig med arbetslivserfarenhet av relevans för tjänsten, företrädesvis från ambassad eller annan svensk myndighet. Relevant akademisk utbildning och/eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i spanska och svenska samt goda kunskaper i engelska. Du har god kommunikationsförmåga och kapacitet att tillgodogöra dig avancerad information i tal såväl som skrift. God datorvana är en förutsättning.

Dina egenskaper

Vi söker dig som har lätt för att skapa förtroende, har gott omdöme och är ansvarstagande. Du är prestigelös med god samarbetsförmåga men också van vid att arbeta självständigt. Du bör vara strukturerad och noggrann samt ha förmåga att hantera såväl nya utmaningar som stressiga situationer. Dessutom värdesätter vi initiativkraft samt en vilja att utveckla arbetet och bidra till hela ambassadens verksamhet.

Villkor

Tjänsten som lokalanställd migrationshandläggare inleds med sex månaders provanställning. Du behöver vara svensk medborgare med tillstånd att arbeta i Chile. Inför anställningen görs en säkerhetsprövning.

Individuell lönesättning tillämpas och förmåner utgår enligt villkor för lokalanställda vid den svenska utrikesförvaltningen.

Tillträdesdatum är den 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan (inklusive CV och personligt brev) senast den 15 januari 2020 via e-post till ambassaden.santiago-de-chile@gov.se. Eventuella frågor kan skickas till samma adress.

Última actualización 17 dic. 2019, 12.27